Vrem ca aventurile cercetășești să fie cunoscute!
N.B: Mai lucrăm un pic la generarea subdomeniilor și vizualul site-urilor. Promitem să avem ceva funcțional spre finalul lunii februarie (saptămâna 8).
Pentru a ne atinge viziunea de a fi cea mai relevantă mișcare de tineret este necesar să împărtășim mai mult, mai des și mai natural ceea ce se întâmplă la cercetași, ce facem în activitatea noastră, ce rezultate avem. Atunci când cei din mediul extern ne vor cunoaște mai îndeaproape viziunea, principiile și activitatea va fi mult mai ușor să atragem resurse în Centru Local, fie că vorbim de recrutare de noi voluntari adulți, resurse financiare, sau bunuri și servicii materiale - spațiu de întâlnire, bani, corturi, etc.
Mulțumită finanțării primite de ONCR din partea Amazon Web Services, ne bucurăm că putem facilita crearea de website-uri pentru cercetași la nivel local, pentru fiecare județ după modelul <numejudet>.scout.ro.
Prin acest demers ne asumăm rolul de a oferi cadrul / ecosistemul de site-uri pentru întreaga organizație, asigurând în același timp unitate și coerență în procesului de comunicare.
Dacă ești interesat, citește detaliile și completează formularul de mai jos.
Ce poate oferi echipa TECH?
- o structură schelet pentru site
- securitate și mentenanță
- găzduire gratuită pe termen lung; practic, îți reducem costurile pentru domeniu și găzduire
Ce ar trebui să faci tu ca și Centru Local?
- să analizezi oportunitatea și să vrei să faci parte din comunitatea comună scout.ro
- să iei o decizie; acest plan implică resurse pe termen lung, precum antrenarea cercetașilor în scrierea de articole, administrarea informațiilor de pe site, etc.
- să desemnezi o persoană din Centru Local pentru acest proces pe care să o îndrumi să completeze formularul de mai jos
- dacă sunt și alte grupuri de cercetași la nivel local, să le scrii să-i întrebi dacă vor și ei
- după ce primești răspuns de la echipa Tech, să te apuci de scris în mod constant pe site, cel puțin o dată la două luni, respectând regulile de comunicare ale ONCR
De ce facem site-uri pe numele județului, și nu pe numele Centrului Local?
Fiecare grup de cercetași nu doar că se bucură de o autonomie locală, dar tradițional are o imagine proprie la care ține și cu care se identifică membrii săi - nu ne propunem să eliminăm aspectul ăsta, dimpotrivă, vrem să continuăm să-l promovăm, sub o umbrelă comună.
Astfel, fiecare grup de cercetași din fiecare județ va avea, desigur, spațiul propriu, ca o categorie aparte, în structura site-urilor județene ale ONCR (alba.scout.ro/axente-sever-alba-iulia si alba.scout.ro/piatra-corbului-rosia-montana), dar vom avea și un spațiu comun, în care articolele din același județ vor fi afișate, cu identificarea atât a autorului cât și a grupului / grupurilor care participă la activitate.
În acest fel, putem să servim și comunitățile cercetașilor (părinți, parteneri) care sunt curioși ce fac cercetașii din grupul “lor”, cât și publicul larg, care este interesat, local sau național, de activitățile cercetașilor.
Ce se întâmplă dacă am deja site?
Sunt Centre Locale care, din inițiativă și / sau nevoie, și-au construit deja un site local pe un domeniu propriu, legat de identitatea Centrului lor Local. Prin această inițiativă, putem să punem la dispoziția acestor Centrelor Locale atât o categorie în domeniul generic oferit mai sus, cât și găzduire, în anumite limite, pentru site-urile lor, dacă sunt construite într-una din platformele pe care le putem susține (momentan, Wordpress).
Avantajele sunt că întreținerea și securitatea site-ului sunt asigurate de echipa TECH (în unele limite, pe care le putem discuta de la caz la caz) și costurile cu găzduirea sunt suportate de ONCR, în aceleași condiții ca și la site-urile găzduite subdomenii județene descrise mai sus (costurile adiționale rămân la voi, dar certificatele de securitate gratuite de tip Let’s Encrypt pot fi asigurate de noi).
În schimb, avem rugămintea să ne permiteți să preluăm (manual sau automat) articolele pe care le scrieți pe site-urile proprii și să le publicăm și în rețeaua site-urilor județene în numele vostru (exemplu: albascout.ro -> alba.scout.ro/axente-sever-alba-iulia).
Imagine și branding
Tot conținutul de pe toate site-urile de subdomenii *.scout.ro sau găzduite pe serverele ONCR trebuie să conțină doar conținut legal și legitim (teme, plugin-uri sau orice alt conținut care respectă licențele sub care a fost dezvoltat), să respecte dreptul la proprietate intelectuală și regulile de copyright, dar și regulile de identitate vizuală ale ONCR. În condițiile în care acest aspect nu este respectat, ne rezervăm dreptul de a suspenda postarea / site-ul respectiv.