În ultimii ani, organizația noastră dragă a început să activeze destul de puternic în domeniul Tehnologic, fie prin diverse ateliere de tip STEM, workshop-uri din domeniul limbajelor de programare, proiecte cu roboți sau alte mecanisme electronice mișcătoare (sau pâlpâitoare), site-uri web din ce în ce mai performante și chiar aplicații web pentru diverse evenimente sau ocazii speciale.

De asemenea, avem o aplicație web destul de complexă și interesantă, care ne permite în fiecare zi să îndeplinim diverse sarcini ce țin de partea mai ”administrativă” a cercetășiei, de la plătitul cotizației, sau raportarea activităților centrului local, la arhivarea diverselor activități și metode educative, sau chiar management-ul unităților și a patrulelor din centrul nostru local.

Toate aceste minunate funcționalități care deja există, la fel și toate acele minunate funcționalități la care am visat cu ochii deschiși, au nevoie de un lucru absolut necesar: oameni implicați, care să ofere suport pentru dezvoltare și mentenanță sistemului nostru informatic. Dar până acolo, mai e drum lung. Noi ne dorim să le luăm pe toate pe rând, și să începem cu pași mici și o fundație cât se poate de solidă. Așa că ...

Propunem următoarele lucruri pentru următoarea perioadă, tuturor cercetașilor care vor să codeze pentru cercetași:


Workshop Python + Django

05 decembrie 2018 | ora 19:00

Cluj Napoca, local

Un atelier de aproximativ 3 ore ca și durată, în care vom explora frumusețile limbajului de programare Python și vom introduce sumar framework-ul numit Django.


Workshop Javascript + Angular

18 decembrie 2018

Cluj Napoca, local

Tot un atelier de aproximativ 3 ore în care vom avea o introducere în limbajul de programare JavaScript (cu prietenii lui foarte buni HTML și CSS), ca spre final să povestim un pic despre framework-ul numit Angular.


Workshop Web + HTTP + RESTful

12 ianuarie 2018

Cluj Napoca, național

Pentru acest workshop ne propunem o zi întreagă de sâmbătă în care să povestim în detaliu despre aplicațiile Web, ce presupune o aplicație Web de tip RESTful, și cum funcționează mai exact protocolul de comunicare HTTP. Aceste subiecte sunt un pic mai avansate, și ne dorim ca toți cei care vor participa să dețină, cel puțin, subiectele discutate la atelierele anterioare.


Cerințe minime


Înscrieri

Pentru cei interesați de workshop-ul de JavaScript, vă rugăm să vă înscrieți pe următorul formular.

https://goo.gl/forms/oaPd9KGYjCq2J3Vd2

Workshop-uri susținute de:
Andrei Avram
Andrei Candale
Andrei Brumboiu

Florin Tomozei

Nu o mai lungim prea mult, ne vedem marți la workshop!

Gata oricând!