După ce am terminat cu workshop-urile introductive în minunata lume a programării web, a venit timpul să facem următorul pas și să trecem de la teorie la practică.

Astfel ne dorim să începem să construim prima aplicație de care ne-am dat seama că avem nevoie. Și avem nevoie repede de ea, pentru că vine vine primăvara, și cu ea, vin și Adunările Generale.

O problemă întâlnită des la Adunările Generale Naționale (AGN) este cea a votului, și mai exact a contorizării acestuia. Este un sistem manual de numărare a voturilor, care ne răpește timp prețios, mai ales dacă se produc erori. De aceea ne-am gândit de ceva timp că avem nevoie de o aplicație care să ne rezolve această problemă, așa că ne-am decis că o să începem să o construim, împreună.

Cine, când, unde, și cum?!

Cine

Cine se înscrie, desigur. Noi ne-am gândit la un număr maxim de 7 persoane pentru acest proiect.

Când

Ei bine, am zis că o facem în două zile. Prima ar fi 16 februarie (într-o sâmbătă), iar cea de-a doua ar fi 24 februarie (într-o duminică).

Unde

Cred că știți deja răspunsul la întrebarea asta. La ScoutHouse.

  • oferim o masă caldă (aka pizza)

Cum

Cu două aplicații, backend și frontend. Cu niște modele bine definite, niște API endpoints, și niște scheme de design (care sunt sub construcție). La final, facem și un setup de network local (adică fără 'net) și îi mai aruncăm un protocol de MQTT, ca să ne asigurăm că nu se pierd mesaje.

o mică diagramă la care ne-am gândit

Sună bine?

Dacă da, poți să te înscrii aici.

Gata oricând!