Acum câteva zile, într-o mohorâtă dimineață de ianuarie, îmi pregătesc cafeaua și mă pun liniștit la birou pentru a face ceea ce fac în fiecare dimineață, adică să îmi citesc mail-urile. Printre toate mail-urile noi, observ unul primit din partea site-ului freecodecamp.org, intitulat Harvard's CS50 Intro to Computer Science course is now live on freeCodeCamp. Curiozitatea cu care am deschis mail-ul este curând înlocuită de o bucurie pură.

Acolo, Quincy Larson mă informează că în urma unui parteneriat cu Harvard, freecodecamp lansează un playlist întreg de cursuri înregistrate, a celebrului program de Computer Science predat la Harvard, intitulat CS50.

Dacă ești o persoană care și-a dorit din todeauna să învețe programare, dar nu a știut de unde să înceapă, ei bine acum ai cu ce.

Așa cum este descris în video-ul de mai jos, ”CS50 is Harvard University's introduction to the intellectual enterprises of computer science and the art of programming.”.

În continuare, aveți link-ul către playlist-ul de YouTube, care conține toate video-urile cursului (la momentul scrierii acestui articol, freecodecamp încă uploadează video-urile, câte unu pe zi). În total, sunt aproximativ 40 de ore de conținut înregistrat.

Iar acum, vin cu o provocare pentru toți cei care doresc să se apuce de programare și vor urma acest curs minunat. Puneți-vă cu burta pe carte (defapt, cu ochii pe YouTube) și învățați tot ce ne prezintă David J. Malan. Iar la final, când vă simțiți încrezători în puterile și cunoștințele voastre, construiți un proiect de final (idei pot fi găsite aici). Noi în curând vrem să începem să formăm o echipă minunată de dezvoltatori de software, care să construiască software-ul organizației de mâine. Iar tu ai putea să fii unul / una din membrii acestei echipe fabuloase. (cine știe, s-ar putea chiar să te încadrezi ca și ”unicorn”).

Aici mai găsiți și niște resurse foarte folositoare, care țin de curs.
https://cs50.harvard.edu/college/

În cazul în care ți-am stârnit interesul, și vrei să te pui pe treabă, lasă-ne un mesaj pe adresa de e-mail florin.tomozei@scout.ro iar noi te vom adăuga pe grupul nostru de Slack, unde oferim suport pentru cerce-coderii entuziaști care au nevoie de ajutor atunci când sunt blocați într-o problemă (și nu și-au găsit rezolvarea pe Google sau Stack Overflow).

Eu vă urez mult spor și nu uitați,
A few lines of code per day keeps the doctor away!

Gata Oricând!