În cadrul acestui workshop, dorim să povestim despre cum funcționează Web-ul și mai ales aplicațiile web, ce înseamnă mai exact server-side (backend) și client-side (frontend) și cum putem să construim aceste aplicații cu ușurință.

Despre protocolul de comunicare HTTP și ce înseamnă acesta mai exact. Pentru noi, HTTP-ul este fundamentul pe care se bazează tot ce înseamnă astăzi web, iar momentul în care înțelegem cum funcționează, putem să facem orice ne propunem, indiferent de limbaj sau layer (client / server).

Și despre ce presupune un serviciu web de tip RESTful. În ziua de azi, noi ca și developeri putem să utilizăm o multitudine de servicii care au APIs și să ne folosim de datele lor (spre exemplu, Facebook API / Google Maps API, etc). Vom afla cum funcționează acestea și cum putem să ne construim noi API-ul nostru RESTful.

Cu ajutorul acestor informații, vom putea face o grămadă de lucruri interesante, printre care și să ridicăm un steag pe catarg cu ajutorul internetului, sau să programăm niște lumini să se aprindă atunci când le zicem noi. Din moment ce ne propunem așa multe, acest atelier se va desfășura pe toată durata zilei de sâmbătă, 12 ianuarie.

De asemenea, aceste subiecte sunt destul de avanasate, și astfel ne dorim ca toți cei care vor participa să dețină, cel puțin, următoarele tutoriale completate; Django Tutorial + Angular Tutorial.

Data: 12 ianuarie 2019

Durata: aproximativ 10 ore (cu tot cu prânz)

Ora de început: 10 AM

Locație: ScoutHouse, Piața Unirii, nr. 10, Cluj-Napoca

Limită de locuri: 35 persoane

Facilitatori

Cu o experiență vastă în dezvoltarea de aplicații web, folosind ca și arme principale Python & Django, dar și JavaScript & Angular, vă prezentăm persoanele care vor facilita sesiunile de lucru de la workshop.

  • Andrei Avram
  • Andrei Candale
  • Florin Tomozei

această listă este în lucru.


De ce aveți nevoie


Formularul de înscriere

Acest eveniment este organizat de către Cercetașii României și este adresat tuturor membrilor organizației.


Facebook Event

https://www.facebook.com/events/358132908100867/


Număr de contact în caz de urgență

Florin Tomozei - 0727 312 446